Перейти до вмісту

Покликання

Нашим харизматом, тобто особливим даром, який ми отримали від Бога за посередництвом Терези від Ісуса та Йоана від Хреста, є поєднання з Господом через молитву. Босі Кармеліти реалізують той самий харизмат, що і Сестри Босі Кармелітки. Роблять це однак у більш дієвий спосіб,. Поза молитвою, наше апостольство виражається також у пастирських діяннях. Святий Йоан від Хреста посідав особливий харизмат духовного керівництва. Ділячись своїм досвідом, він, як і Тереза, залишив нам у спадок багаті знання на тему духовного життя. Як спадкоємці цього дару, передусім на дорозі молитви і життя спільноти, ми намагаємось пізнати, як Бог діє в людині, щоб надалі, поглиблюючи доктрину наших Святих, служити цим даром у Церкві. Подібно до великих конквістадорів XV і XVI століть, ми здійснюємо експедиції усередину Таємниці, щоб допомогти людині у відкритті незмірних просторів внутрішнього світу.

Для кожного входження до Кармелю розпочинається від розпізнання покликання. Наступним кроком є час початкової формації:

Постулят

Це час переходу від свідського життя, до життя монашого. Цей етап триває один рік. Протягом цього року кандидат має реальну можливість пізняння нашого життя.  Постулят є часом даний для кандидата, щоб він міг поглибити, а в разі потреби поправити свою первісну уяву про наш Орден.

Облучини

Це момент прийняття чернечої ряси –  шати  Пресвятої Діви Марії з гори Кармель.

Новіціат 

Це час вивчення традицій Ордену,  ознайомлення з попередниками (святими ордену), а також будування вузів братерства. Триває цей етап один рік.

Перші чернечі обіти 

Це рішення приналежити до Родини Братів Босих  на час випробування і вибору  кармелітського стилю життя  в послусі, чистоті і в вбогості. Що року це рішення буде відновлюватися.

Студентат/ Юніорат 

Це час приготування до служіння. Якщо хочеш бути священником, розпочинаєш навчання філософії і теології, яке триває 6 років.  Якщо хочеш бути братом, отримуєш різноманітну послугу в монастирі: в кухні, бібліотеці, приймальні….  Після 5 років, наступає вирішальний момент – вічні обіти.

Вічні чернечі обіти

Це публічне і урочисте  “ТАК ” сказане Богу і монашій родині.

Священницькі свячення 

Це таїнство служіння: дар до роздавання Господніх гестів (таїнств) і Його слова.

Контакт

Потребуєш допомоги, щоб розпізнати своє покликання?
Відчуваєш, що в духовності Кармелю є щось тобі близьке?
Хочеш розпочати процес розпізнання дороги, яку приготував для тебе Господь?

Напиши. Запитай. Постараюся тобі допомогти.

о. Рафал Мишковський OCD

+380 67 111 7486

karmel.ua@gmail.com