Перейти до вмісту

2018 – ІV КДМ з св.Терезою від Дитяти Ісус,«На крилах довіри до віри»

У 2018 р. до Гвоздави прибуло близько 150 молодих людей від 14 до 30 років з різних міст України, а саме:  Києва, Житомира, Вінниці, Луцька, Харкова, Полонного, Бродів, Борисполя, Хмільника, Любара, Довбиша, Бердичева й інших міст і містечок. Також вперше цього року участь взяли учасники з Польщі. Покровителька цьогорічної зустріч –  свята Тереза від Дитяти Ісуса, а гасло – «На крилах довіри до віри».

Розпочались дні молоді у четвер, 10 серпня.  Відбулась реєстрація, привітання та Служба Божа, яку очолив та виголосив проповідь настоятель Бердичівського санктуарію отець Рафаїл Мишковський OCD. Після завершення Літургії всі учасники та організатори автобусами вирушили до Гвоздави. Проживали вони на території монастиря Босих Кармелітів, який нині перебуває у стадії будівництва, а також у мешканців села Гвоздава.

Протягом чотирьох днів учасники брали участь у щоденних Службах Божих, молитвах, слухали цікаві конференції та свідоцтва від священиків, монахів, монахинь. Також брали участь у спортивних іграх, змаганнях та радісних вечорах.

У п’ятницю ввечері відбулась Хресна Дорога вулицями селища. Також для учасників була підготовлена справжня Кармелітська пустельня, щоб усі учасники могли у тиші побути разом з Ісусом та відчути дух кармелітської молитви.

В останній день відбулася недільна Служба Божа разом з парафіянами селища Гвоздава та навколишніх сіл, яку очолив отець Христофор Урбанські, відповідальний за парафію, а проповідь виголосив отець Юзеф Кухарчик OCD, делегат Ордену Босих Кармелітів на Україні.

Після організованого повернення до Бердичева на завершення відбувся подячний молебень біля ікони Матері Божої Святого Скапулярію у Бердичеві та прийняття Святого Скапулярію. На завершення організатори запевнили, що ювілейні V Кармелітські Дні Молоді обов’язково відбудуться у серпні 2019 року у Гвоздаві.