Перейти до вмісту

2016 – II КДМ святі Зелі та Луї Мартен, «Рецепт кохання»

Протягом чотирьох днів уселі Гвіздава, біля Бердичева відбувались ІІ Кармелітські Дні Молоді. Головними покровителями цих Днів Молоді стали батьки Святої Терези від Дитяти Ісус – Святі Зелі та Луї Мартен, а гаслом: «Рецепт кохання». До Гвіздави приїхали понад 100 молодих людей з багатьох міст України, а саме: Луцька, Тернополя, Житомира, Києва, Микулинців, Вінниці, Коростишева, Львова, Бердичева та інших міст України.

Спеціально до Днів Молоді був підготовлений Гімн «Рецепт кохання».  Автором слів став парафіянин, бердичівлянин Євген Тараба, а музика  – гурт Thebeatles –  “Letitbe“. Цей гімн щоденно по декілька разів виконував музичний гурт на чолі з головним організатором, босим кармелітом, отцем Юзефом Кухарчиком OCD.

Протягом чотирьох дні учасники мали брали участь у щоденних Євхаристіях, Адораціях, молитвах,  слухали цікаві конференції та свідоцтва від богоспосвячених осіб та тільки. Приймали участь у іграх, радісних вечорах. 

У п’ятницю ввечері відбулась Хресна Дорога. Роздуми на тему «Ідеали та посвячення» були підготовлені священиком з Польщі, отцем Яцеком Стришеком.

У суботу  учасники змогли взяти участь у майстер-класах. Кожен із учасників взяв участь у тих заняттях, які його найбільш зацікавили. Організаторами були підготовлені заняття на різну тематику: «Кармелітський» (пізнай найгарніші сторінки «Духовної пісні» св. Йоана від Хреста. Просто про містику), «Покликання» (знайти своє місце у Божому плані), «Єврейський танець» (розвесели своє тіло; танці, які знав Ісус), «Самооборона» (протидіяти небезпеці, проявити силу, захищати слабших), «Фотографічний» (як зробити добре фото), «Артистичний» («Ангел-любові», відкрий у собі художника), «Перша допомога» (що робити, щоб врятувати життя), «Садівництво» (як працювати з квітами, як зробити гарний сад).

Також для учасників була підготовлена «кармелітська пустельня», яку створив отець Христофор Урбанські OCD та місцева молодь, щоб усі учасники могли б у тиші побути разом з Ісусом та відчути дух кармелітської молитви.

Завершились ІІ Кармелітські Дні Молоді недільною Євхаристією у Гвіздаві та подячним молебнем до Матері Божої Святого Скапулярію у Бердичеві. На завершення організатори запевнили, що ІІІ Кармелітські Дні Молоді обов’язково відбудуться у серпні 2017 року.